Socialdemokraterna lovar jobb åt alla om de kommer till makten

Röstar man på Socialdemokraterna så kommer alla snart ha jobb. Tyvärr så har dem inte löst hur det ska göras än. Men dem har i alla fall lovat en 90 dagars garanti för att få jobb.
- Samtidigt har ju dock Stefan Löfven gått ut och sagt att krogmomsen ska försvinna, vilket restaurangerna och krogarna förklarat skulle leda till att mängder med ungdomar, som de kunnat anställa just tack vare att Alliansen sänkt krogmomsen, skulle sägas upp. Hur tänker man egentligen här?

En jobb-garanti skulle bekostas av dig och mig, och inte för att folk skulle få jobb, utan för att förbättra siffrorna så man kan klappa sig själv på bröstet och säga att man minsann är bättre än Alliansen. Hur roligt skulle det vara med flera tusenlappar mindre i plånboken i en redan ansträngd ekonomi bara för att statistiken ska se bra ut för de Rödgröna?

Det här med jobbgaranti är väl ändå kanske att bita sig själv i näven, när man går ut och lovar något som man garanterat inte kan hålla.
- Frågan är om du som väljare genomskådar det här och inser att man måset stimulera arbetsmarknaden med olika åtgärder för att det ska skapas nya jobb? Att lova guld och gröna skogar kan väl vem som helst, men att faktiskt hålla Sveriges goda ekonomi i svåra ekonomiska tider som dessa, vilket inte minst märks i övriga Europa är inte det allra lättaste.

Tack Anders Borg och Alliansen för det grymma jobb ni gjort senaste åren. Fortsätt gärna så många år till! Vore synd om Socialdemokraterna faktiskt skulle komma till makten och börja ändra på detta, bara för ändrandets skull; nu när förändringarna är införda och vi faktiskt sett positiva resultat av det?

Ett mycket läsvärt inlägg i Kristianstadsbladet kring debatten om jobb och den märkliga politik Socialdemokraterna lovar införa om alla väljarna lägger sin röst på dem.

This entry was posted in Socialdemokraterna and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>