Hur gick det egentligen med Socialdemokraternas löften?


Har Stefan Löfvén stått för sina Löften eller var det bara tomma Löftén?

Genom att läsa några av de gamla inläggen här på Sosse.se kan man snabbt förstå att det tyvärr bara varit tomma löften inför förra valet. Inte heller denna mandatperiod har Socialdemokraterna stått för sina löften. Faktum är att det inte är ens hälften av alla viktigaste löften som hållits….

Röstar man på Socialdemokraterna så röstar man på “löften” kring vård, skola och omsorg. Det finns dock ingen konkret plan för hur man tänker förändra något. Det är som vanligt mycket snack och liten verkstad.

1. Socialdemokraterna gick på val förra gången med att lova att förbättra sjukvården.
- Har sjukvården i Sverige blivit bättre? Nej, vårdköerna är längre än någonsin och läkare efter läkare slår larm om ohållbara situationer.

2. Inför förra valet lovade Socialdemokraterna att vi skulle börja ta hand om de äldre bättre.
- Har det blivit bättre för våra äldre i Sverige? Nej, köerna till äldrevård är långa och många sjuka prioriteras bort pga platsbrist. Hemtjänst är mer pressade än någonsin.

3. Har skolan blivit bättre?
- Eftersom miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin ansvarar för detta, men Löfvén släppt in MP på detta så kan man väl säga att ansvaret för fiaskot är delat. Skolan i Sverige har i internationella jämförelser (med hjälp av [inter]nationella prov och liknande) tappat många positioner och resultaten för bland annat läsförståelse är i kris. Nej, resultaten är sämre än på länge samtidigt som lärarna sliter ut sig med arbetsmiljön som råder.

4. Har det blivit fler jobb åt unga som Löfvén garanterade inför valet år 2014?
- 102,700 ungdomar (15-24 år) var arbetslösa i juli 2018, så hur gick det egentligen med jobbgarantin? Nej, alltså ännu ett misslyckande och brutet löfte, med otroliga mängder ungdomar är arbetslösa idag

5. Har politikerna relativt sett fått bättre löner eller ungefärligt bara stått kvar i förhållande till övriga svenskar?
- Faktum är att till och med Socialdemokraterna själva har lyckats roffa åt sig av välfärden. Olof Palmes statsministerlön på 80-talet var 18,040 kronor, vilket motsvarar i dagens penningnivå dryga 40,000 kronor. Idag har Stefan Löfvén en månadslön på 168,000 kronor. Alltså 4 gånger så mycket som Olof Palmes lön skulle varit idag. Hur kan det vara försvarbart med en sådan extrem höjning av sina egna löner? Vid frågor om detta så tycker de att de har så stort ansvar så de är värda höga löner. Vilken löntagare eller för den delen, egenföretagare tar ut en lön på nästan 170,000 kronor per måndag.
- Vi vanliga arbetare vet att ifrågasätts deras “stora ansvar” eller om de rent av gör något brottsligt så brukar det allt som oftast sluta med avgångsvederlag och lönegaranti under X antal år, för att inte säga garantipensioner på extrembelopp som vanligt folk bara kan drömma om i sina vildaste fantasier.


Har man inte lyckats åtgärda ett enda av de här problemen på 4 år, utan snarare tillåtet situationen blivit sämre OCH gjort att vi har en situation där vi inte kan ta hand om varken nyanlända eller vår egen befolkning, bör man verkligen rösta på Socialdemokraterna igen då? Nej säger de flesta, men många föreslår SD istället.
- Huruvida ett missnöjesparti (vilket kanske inte är fel egentligen) men trots det mer eller mindre ett enfrågeparti, ska klara av att ha sådant stort ansvar för ett land som Sverige är nog en risktagning som de flesta av oss inte vill chansa med.

This entry was posted in Socialdemokraterna and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>