2014 – I år är det valår igen

Som de flesta har märkt vid det här laget är det mycket politik i tidningar, media och det pratas mer än vanligt om de olika partierna.

Socialdemokraterna bedriver smutskastningspolitik

Socialdemokraterna förklarar ju sällan vad de själva vill göra åt saker och ting i samhället, vad de vill förändra eller förbättra. De fokuserar i stället på något som flitigt används i Amerikansk politik, att smutskasta motståndaren – just eftersom det oftast är betydligt mer effektivt än att behöva stå upp för vad man själv skulle förbättra och förklara hur.

Men folk i dagens samhälle är oftast smartare än så och inser att många kan snacka men betydligt färre kan genomföra. Och som de flesta inser så är det inte “tanken som räknas” när det kommer till politik, utan det är faktiskt genomförandet.

Några frågor som man bör fokusera på

 • Vård, skola och omsorg
 • Arbeten
 • Sveriges ekonomi

  Vård, skola och omsorg

  Röstar man på Socialdemokraterna så röstar man på “löften” kring vård, skola och omsorg. Det finns dock ingen konkret plan för hur man tänker förändra något. Det är som vanligt mycket snack och liten verkstad.

  Arbetslöshet och arbeten i Sverige

  Stefan Löfven och Socialdemokraterna går ofta ut och säger att arbetslösheten är högre än när Alliansen tillträdde. Det man aldrig verkar ha vett nog att ta med i beräkningarna är att världsekonomin i överlag är betydligt sämre än när Alliansen tog över och att åtskilliga företag haft väldigt tuffa tider som ett resultat av Socialdemokraternas tidigare höga skatter. Oftast ser man fördröjning av skattepolitik på 5-10 år för företag.

  Höj företagsskatten och driv fler företag bort från Sverige

  En sänkt skatt för företag gör att företagen har mer pengar till att växa. Ett företag växer genom att anställa fler. Fler anställda ger lägre arbetslöshet. Lägre arbetslöshet ger högre skatteintäkter för Sverige som helhet. Det är en mycket enkel slutsats som de allra flesta brukar förstå, så varför vill Sossarna höja företagsskatten??

  Alliansen har tagit första stegen till sänkt skatt för företag och sänkt moms för att frigöra mer pengar till företagen. Låt detta fortsätta och få fler företag att stanna kvar i Sverige och även locka till sig nya företag.

  Allt fler företag i dagens samhälle är inte beroende av en specifik geografisk region, men de flesta företagarna vill bidra till samhället och kunna bo kvar hemma i sitt hemland. Samtidigt ställs entreprenörer ofta mellan att vara kvar i Sverige och lägga ner sitt företag, bli arbetssökande eller att flytta utomlands, få lägre skatt och därmed kunna driva sitt företag vidare.

  Sänkta krogmomsen ska bort tillsammans med 10 000 jobb

  Socialdemokraterna har vidare gått ut och sagt att krogmomsen ska höjas igen. Anledningen till detta är att de anser att moms-sänkningen inte lett till några nya jobb. De säger också att pengarna stannat kvar i restaurang-ägarnas fickor.

  Hotell- och restaurang-branschen har dock enligt uppgifter sett att det skapats minst 10 000 nya jobb. Pengarna har alltså inte stannat i restaurang-ägarnas fickor utan gått till återinvestering i arbetskraft precis som det var tänkt. Hur många är det för övrigt som känner till rika restaurangägare som badar i pengar efter att krogmomsen sänkts? Nej just det, den enda som möjligen badar i pengar är väl Göran Persson och Stefan Löfven som har en lön på minst 114 000 kr i månaden.

  Att riskera tiotusentals jobb för behövande ungdomar och annars arbetslösa, enbart för att man inte vågar erkänna att Alliansen gjort rätt är inte bara fel utan rent ut skamligt.

  Sveriges ekonomi

  Gång efter annan har Socialdemokraternas Stefan Löfven uttalat sig om att ekonomin i Sverige är sämre än på många år. Detta ska enligt snillerika slutsatser från Stefan Löfven och hans ekonomiska rådgivare vara pga att Alliansen varit styrande. Man blir verkligen imponerad av vilka slutsatser Sossarna är kapabla att ta; eller inte.

  Att omvärlden, med länder som bl.a. Grekland, Spanien, Irland, Italien, USA och en handfull till länder kämpat och fortfarande kämpar med sina ekonomier så när som på randen till bankrutt pga de ekonomiskt svåra tiderna är inget man lägger vikt vid. Tittar man på hur Sverige står sig internationellt och inom Europa så har faktiskt Sverige klarat ekonomiska utmaningarna de senaste åren alldeles ypperligt. Faktum kvarstår att Sveriges finansminster Anders Borg lyckats imponera både nationellt och internationellt sedan krisen slagit till mot världen och blivit rådfrågad av flertalet andra länder för att föreläsa hur Sverige hanterat ekonomin. Vi har mycket att tacka honom för och hoppas därmed att nuvarande regering får fortsatt förtroende. Dock inte sagt att också Sverige haft svåra tider och stått inför neddragningar och liknande, men vi har åtminstone inte hittills stått inför bankrutt.

  Det återstår att se var vi hamnar rent ekonomiskt om nu Socialdemokraterna, med sina skarptänkta hjärnor i stil med de ovan genomtänkta slutsatserna, lyckas lura sig till en maktposition i nästa val. Stefan Löfven vet ju tyvärr inte ens vad själva rosen i sitt egna parti symboliserar så man ska nog inte ha alltför höga förväntningar.

 • This entry was posted in Socialdemokraterna and tagged , . Bookmark the permalink.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>